Tour de France rytter bedret prestasjonene etter behandling hos osteopat

Osteopatisk behandling gjorde underverker for en av sammenlagt favorittene i Tour de France!
 

Laurens ten Dam er med og kjemper i topp 10 i årets Tour de France. Han var blandt de fem beste før den tøffe klatre-etappen opp Alpe d´Huez, men etter et fall ble det tungt for syklisten å holde følge med de beste.

– Det føltes som om jeg syklet med ett og ett halvt ben på den etappen, sier ten Dam i et intervju med NOS. Etter etappen fikk jeg en super behandling av osteopaten, og nå kan jeg sykle med to ben igjen og resten av kroppen føles ikke lengre blokkert! http://nos.nl/video/531379-ten-dam-wil-toptien-weer-in.html

Osteopat Rene Zweedijk behandler flere av syklistene i årets tour og sier at det er forståelig at stadig flere toppsyklister får osteopatisk behandling. Syklistene sitter dag ut og dag inn i den samme holdningen med den samme bevegelsen, og kroppen må tåle enorme belastninger. Etterhvert blir de utslitt og selv de minste skader får konsekvenser for prestasjonsnivået. Osteopaten ser på kroppen i sin helhet og vet hvilke deler av kroppen som påvirker hverandre. Slik kan osteopaten finne den mulige årsaken til problemene, som gjerne er en annen plass i kroppen en der symptomene befinner seg. Dette gjør osteopatien unik og behandlingen optimaliserer de ulike strukturene for å få tilbake god funksjon og fjerne smerter og blokkeringer.