Foredrag om osteopati for LKB

Fredag og lørdag 17. – 18.  oktober ble det arrangert likemannskonferanse for Landsforningen for Kvinner med Bekkenløsningsplager (LKB).

En av foredragsholderne var FASiA osteopati, som holdt foredrag og workshop om osteopati. FASiA var representert fra FASiA Bergen, FASiA Elverum og FASiA Hamar. For LKB deltok 29 representanter fra hele landet.

Faget osteopati har svært mye å tilby pasientgruppen som LKB representerer. Foredraget forklarte blandt annet at forskning viser at man ikke finner entydige svar på hvorfor disse plagene oppstår og vedlikeholdes, og forskningsmiljøet ser mer i retning av en multifaktorell tilnærming. Dette gjør at osteopater har mye å tilby pasientene, ved å undersøke og behandle helhetlig, og ha fokus på alle strukturer som kan være årsak til disse plagene.

Workshop ble også gjennomført. Medlemmene av LKB fikk her en smakebit av osteopati i praksis. Plagene til denne pasientgruppen er ofte omfattende, noe som krever oppfølging av behandlere med god kompetanse i sammensatte bekkenplager.

FASiA takker LKB for oppmerksomheten, og vi håper LKBs medlemmer får god hjelp av dyktige osteopater i Norge framover!

 

Foto: Kirsti Stenersen, LKB

Foto: Kirsti Stenersen, LKB